VT iRepair - шаблон joomla Авто

Зашто органско???


Како су цветали наши супермаркети, тако је венуло наше здравље…Престали смо јести храну , те пожелели добродошлицу на сто нечему што ниједна нам бака ни у најави не би препознала. Отуд нама и сви „пратећи вокали“ – болесТИ (разних врста), фармацеуТИ (румени и обезбеђени за три наредне генерације), супермаркеТИ…и сви остали „ти“-ови којима место није у нашем дому.

Зашто морамо јести више органског:

 

1. Нутријенти у изобиљу. Ова храна милује непца и разгаљује сваку ћелију нашег тела. Овде говоримо о минералима, витаминима у изворном облику, антиоксидантима који се боре против рака, високим вредностима бета каротена, масним киселинама које негују срце.

 

2. Нема упорних пестицида и синтетичких гнојива: огроман број пестицида остаје у храни и пошто је она сервирана и на сталу, сва миришљава, поливена генерацијама доминантним зачинима. Пестициди су посебно опасни за децу. Њихово излагање пестицидима често може изазвати рани пубертет, астму, хормонални дисбаланс…

 

3. Без хормона раста, антибиотика, адитива. Животињама које су узгајане у слободном окружењу се не дају хормони раста, нити антибиотици. Ове животиње не једу отпад из кланица, пију контаминирану отпадну воду…Јунетина која је третирана хормонима раста се повезује са појавом рака дојке, тестиса и простате. Органска пилетина је драстично здравија од конвенционално произведене и нема салмонеле.

 

5. Без ГМО: велио УА! за ГМО, МОНСАНТО и остале другаре који у својим канцеларијама мућкају укусе, инсектициде, пестициде и остале иде од којих ме подилази језа…

 

 

6. Подржавамо наше пољопривреднике! У Србији није цоол бити особа која се бави земљом. На пољопривреду се гледа као на нешто бљак и то сваког дана у сваком погледу. Имања мала, увелико напуштена. Ипак, сетите се да сваки пут када купите органски производ (најбоље од неког свог, локалног узгајивача) помажете директно његову/њену породицу, здравље своје породице и наредних генерација, плаву нам ем милу планету и све живуљке на њој.